Ada Family Pernah Kena Gout?Jom Cuba Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum pengunjung JSJG..

Malam ni hanya quick review sebab ada hal pulak lepas ni..Malam ni jugak Aleesya berjaya membuka sendiri botol Omega Guard..aish, padahal dah letak tinggi. Nasiblah kakaknya, Qistina nampak dan terus mereport pada saya. Dah pekena sebiji Omega Guard, tak puas hati sebab dia nampak ada banyak lagi dalam botol. Hmm, redha jela dengar rayuan dia nak lagi..haish…

Ok..pernah tak dengar penyakit gout ni? Saya pernah dengar tetapi belum pernah lihat di depan mata penderita gout. Cuma dulu zaman-zaman majalah Mustika glamor, adalah dua tiga kali cerita mengenai penyakit gout. Tengok macam siksa nak berjalan kerana urat-urat kaki semuanya membengkak. Jadi, apa puncanya???

Punca penyakit gout adalah disebabkan pesakit mempunyai kandunagn asid urik yang tinggi. Ada pelbagai faktor penyebab seperti stress, pemakanan yang seimbang, suka makan makanan yang diproses mahupun pengambilan gula yang tinggi. Pesakit gout juga mempunyai beberapa peringkat daripada minor ke major. 
sekiranya dibiarkan berlarutan, bengkak yang dialami boleh menjadi lebih teruk ;(


Peringkat pertama kandungan darah mulai pekat dan gelap sehingga menyukarkan untuk ia mengalir secara terus atau normal di dalam badan.

Peringkat kedua badan terasa lemah dan lesu. Tidur malam juga biasanya sentiasa terganggu. Juga tiada tenaga untuk bersama.

Peringkat ketiga ibu jari kaki dan buku lali mula membengkak

Peringkat keempat serangan gout mula merebak ke tangan 

Peringkat kelima (masa ni dah agak teruk) jari kaki dan tangan mula membengkok. Ada juga pesakit yang mula ditumbuhi kutikel-kutkel hakus di bahagian telinga

Peringkat ke enam. Ada pesakit yang mengalami masalah buah pinggang dan tekanan darah tinggi.

Jadi, apa Omega Guard boleh membantu anda?

Jom tengok testimoni di bawah:

Condition gout mama mmg terukk…….Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die… It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry… 
So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..

Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after takingSHAKLEEsuppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;

 

My mum starts consuming it.. And the very next day NO JOKE… die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..

 lhamdulilah with GOD’s will…AFTER 1 WEEK… she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit…. sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..AFTER 2 weeks… ramai la puji dia ” Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri”. Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!! Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. “SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!”. Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHANdalam mengambil suplemen di atas..Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and her BREATH dah tak berbau….



Kandungan minyak ikan yang terdapat di dalam Omega Guard terbukti mampu menyeimbangkan paras asid urik. Kepada mereka yang masih ragu-ragu keberkesanannya, sms saya dulu untuk saya berkongsi harga baik punya dengan anda… :D

Ada ayah, pakcik, ibu, nenek atau saudara yang mempunyai masalah gout, anda boleh hadiahkan mereka dengan Omega Guard. w Untuk tahu apa lagi kelebihan Omega Guard, boleh rujuk sini.

Berminat nak mencuba??
sms/whatsapp ke 014 669 2610

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge