Kenapa Saya Memilih Shaklee

cara daftar ahli shaklee

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera..
Pagi-pagi sejuk begini teringin nak cerita sejarah kenapa akak memilih Shaklee sebagai punca pendapatan utama selepas resign dari majikan lama. Sebab jika korang kenal akak, akak sebenarnya mulakan bisnes dengan menjual pam susu terkenal iaitu Medela. Pendapatan yang akak perolehi daripada hasil jualan set menyusu sebenarnya lebih dari mencukupi. Kadang-kadang melebihi gaji bulanan akak sebagai seorang jurutera. Tetapi, ianya tidak stabil. Maksud tidak stabil di sini ianya ON & OFF. Jika akak rajin, beribu-ribulah akak dapat. Bila akak malas, pernah zero income. Dan akak sebenarnya dah pun memasang niat untuk resign dari majikan tetapi hubby tidak izinkan sebab bisnes set menyusu akak memang tidak stabil. 
Sampailah satu masa akak rasa sudah tiba masanya akak serius berbisnes kerana niat untuk resign makin lama makin kuat dan menekan. Seperti telah diatur oleh Allah, akak bertemu dengan seseorang yang telah membawa akak ke dunia Shaklee. Daripada penerangannya, Shaklee ni sangat banyak bagi imbuhan jika kita bersungguh-sungguh. Dan Alhamdulillah, belum sampai setahun akak join, akak dapat merasa imbuhan tersebut dan akak makin jatuh cinta pada Shaklee. Hubby juga makin yakin dengan Shaklee dan telah pun memberi kebenaran untuk akak resign. Syukur sangat-sangat. Dengan Shaklee akak dah boleh mula menyimpan dan bersedekah. Nak tahu kenapa akak makin jatuh cinta pada Shaklee??
  • Shaklee tidak memerlukan modal yang besar
Yup..memang bisnes Shaklee tidak memerlukan modal yang besar. Hanya RM75 sebagai permulaan dan dalam masa sebulan pun dah balik modal. Bulan-bulan berikutnya makin berganda dan belum pun setahun akak join, bonus cash akak sudah pun lebih berganda-ganda dari gaji lama akak. Jika nak tahu, tugas kita hanya mencari pelanggan dan bila pelanggan confirm payment, barulah kita place order dari HQ Shaklee dan minta mereka poskan. Sangat mudah.
  • Shaklee tidak perlu menyimpan stok
Lebih kurang je dengan point no 1. Tak perlu nak kena simpan barang-barang Shaklee kat rumah sebab HQ boleh tolong poskan. Nak order dari HQ pun just online sahaja. memang mudah. Kalau dulu pernah dengar beberapa MLM bisnes yang memerlukan pembelian awal sebanyak beribu-ribu, konsep Shaklee tidak begitu. Ianya tidak membebankan ejen.
  • Mempunyai guidance yang sudah terbukti berjaya
Seperti bisnes set penyusuan yang pernah saya ceburi, saya tidak mempunyai mentor perniagaan. Saya redah dan eksperimen sendiri. Tiada siapa pun mahu ajar buat page, blog dan marketing skill. Banyak try & error. Kadang-kadang timbul dan kadang-kadang tenggelam. hehe.. Dalam Shaklee, berlainan sangat konsepnya. Dengan marketing module yang disediakan, sememangnya pelanggan yang mencari kami. Dan ejen di bawah pun mereka yang tanya dan berminat. Marketing module tersebut disediakan oleh mereka yang sudah pun berada di puncak dan menjana beratus ribu sebulan. Apa yang kami perlu buat, hanyalah follow. Tapi tak semua ahli Shaklee ada marketing module ni. Sebab tu pemilihan kumpulan teramat penting khusunya jika anda ingin jana pendapatan melalui Shaklee. 
  • Bisnes yang boleh diwarisi
Part ni yang paling best. kejayaan kita menjana pendapatan boleh diwarisi pula oleh anak kita. Jika masa kita meninggal, kita sudah pun berpangkat Master, anak kita akan mewarisai title tersebut. Jadi, sudah satu kemudahan bagi mereka. Bukan itu sahaja, duit simpanan untuk mereka juga kita boleh sediakandengan mudahnya. Mana taknya, simpanan bulanan pun dah cecah ribu-ribu!!
  • Bonus Shaklee yang wowwwww!!
Mana tak wowwww kan? Ada macam-macam bonus. Cash bonus, Car bonus dan Convention bonus. Convention tu macam travel bonus la jugak. Travel local dan oversea. Kalau oversea, Shaklee bagi pilihan samada mahu ke umrah atau tempat lain. Maknanya nak pergi umrah tiap-tiap tahun pun boleh. 
                               

Sebenarnya memang teruja sebab tahun depan sudah layak untuk CAR BONUS dan TRAVEL BONUS. Yang cash bonus memang tiap-tiap bulan pun dah merasa. Alhamdulillah. Nampak tak dengan adanya group, guide dan marketing module yang tepat tak sampai setahun pun kita boleh dapat ganjaran-ganjaran yang Shaklee berikan. Sangat mudah dan sempoii…
Jika korang pun nak sama-sama Kaya dan Berjaya bersama akak, boleh daftarkan diri anda sebagai ejen Shaklee dengan hubungi akak di 0146692610 atau baca sini dulu untuk lebih kefahaman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge