Kurus Dan Selim Melim Bersama Omega & Herblax Shaklee

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera..

Bulan December 2013..Dah 3 hari berlalu baru sempat update blog. Bulan ni bulan penutup yang paling best kerana Shaklee buat promosi Omega Guard. Omega ni memang vitamin wajib untuk mereka-mereka yang nak kurus.

Untuk hari ni akak taknak bebel panjang. Just nak share dengan korang bagaimana Omega Guard dan herblax berfungsi untuk mengawal dan menurunkan berat badan seseorang.

Omega Guard

Omega Guard ialah sejenis minyak ikan berbentuk softgel yang mengandungi adid lemak Omega 3 yang mampu meningkatkan paras hormon leptin iaitu sejenis hormon yang membantu megawal selera makan. Semakin tinggi paras hormon leptin ni, semakin berkuranglah selera makan kita. Disebabkan itulah jika anda pengamal Omega Guard bersama-sama Lecithin, adalah sangat digalakkan untuk mengambil Omega sebelum makan. Selepas makan ambil pula Lecithin. In shaa Allah, kadar penurunan berat anda menjadi seakin cepat.
Kevin Zahari, seorang jurulatih kesihatan Malaysia yang terkenal juga menyarankan pengambilan minyak ikan sebagai salah satu usaha mengawal berat badan. Kenapa beliau menyarankan minyak ikan? Kerana faktor Leptin ni la yang membantu meningkatkan metabolisma seseorang. Kita ni, makin berusia kadar metabolisma makin rendah. Sebab itulah susah sangat berat nak turun walaupun kita berdiet. Jadi, kita kena ambil inisiatif dengan memakan makanan yang mampu menaikkan kadar metabolisma badan. 
Power tak Omega Guard ni? Mengawal selera makan seterusnya meningkatkan kadar metabolisma. Jom kita tengok pulak apa kombinasi yang sesuai diambil bersama-sama Omega Guard ni.

Herblax

Herblax adalah sejenis vitamin yang mengandungi beberapa jenis herba yang membantu proses pelawasan dan membuang segala toksin-toksin yang sudah lama terkumpul dalam badan. Herba-herba yang digunakan diperolehi daripada raw material yang sangat berkualiti. Ia juga berfungsi untuk mencuci usus supaya usus dapat terhindar daripada segala bakteria. Faham-fahm sahajalah bagaimana kawasan usu kan? Dah namanya pun banyakk toksin, makanya banyaklah bakteria dan mudahlah kita diserang penyakit.
Berbalik kepada pengurusan berat badan, herblax ni bekerja sebagai ejen detox yang mentingkirkan segala toksik dan lemak-lemak yang telah dipecahkan oleh Omega. Lemak-lemak ini disingkirkan melaui najis dan juga air kencing.
Maknanya completelah set dan fungsi keduanya. Omega bantu beri rasa kenyang, pecah lemak dan menigktakn metabolisma. Herblax pula ditugaskan untuk meyingkirkan lemak-lemak tadi dan berfungsi untuk membaik pulih usus kita. 
Jika anda juga mahukan kesan yang cepat dalam mengawal selera makan dan menguruskan badan, boleh hubungi akak di 0146692610

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge