Vivix Shaklee Sebagai Penawar Mujarab Kencing Manis

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera..
Masuk tahun ni, dah tahun ke 3 ibu meninggalkan kami sekeluarga. Hari raya paling terasa bila kelibat ibu tiada di dapur. Biasanya ibulah orang yang paling sibuk sejak malam raya menyiapkan juadah raya. Pagi esoknya, dialah jugak bangun paling awal sambung semula mana yang masih belum siap. Semua tinggal kenangan. Sesekali masih terngiang suaranya bersenda dengan kami adik beradik ketika di dapur.
Ibu meninggal kerana kencing manis atau dikenali juga sebagai diabetis. Ianya memang penyakit keturunan keluarga kami. Nenek, pakcik, makcik dan ibu saya sendiri meninggal akibat komplikasi dari penyakit ini. Ibu antara yang paling lama survive. Mungkin kerana ibu memang berpantang makan. Ubat hospital diusung ke sana ke mari jika berjalan jauh atau ke rumah anak-anak. Hanya sesekali mengambil kuih manis dan minuman bergula jika teringin sangat.
Kulitnya sensitif. Pantang terluka, mesti lambat baik dan parut bertukar kehitaman. Ingat lagi ketika ibu luka di tapak kaki akibat banyak berjalan ketika berada di Mekah. Balik saja ke Malaysia, ibu terpaksa dimasukkan ke hospital dan nyaris-nyaris dipotong jarinya. Nasib baik kuman masih belum merebak. Jadi hanya korekan kecil sahaja doktor lakukan bagi mengelakkan jangkitan ke tempat lain. Saya menjadi peneman setia ibu di hospital kerana saya anak bongsu dan saya saja yang masih belum berkahwin ketika itu. 
Agak lama ibu survive. Dari saya bujang sehingga saya lahirkan anak kedua ibu meninggal. Ibu meninggal ketika saya baru saja habis berpantang 40 hari anak kedua. Berbelas tahun juga ibu menanggung derita kencing manis. Di akhir hayatnya, ibu juga menjadi agak pelupa. Banyak benda yang ibu lupa. Minggu-minggu terakhir macam-macam makanan ibu nak cuba sehingga menimbulkan kerisauan kami adik beradik dan ayah kami. Tapi, ayah turutkan saja walau risau. Mungkin ayah dah boleh rasa saat-saat terakhir hayat ibu. 
< Sedih… ketika menulis ni pun, baju saya sudah basah akibat air mata yang tak mampu nak bendung. >
Moral of the story, kencing manis memang banyak beri komplikasi. Ianya boleh bergabung dengan darah tinggi, sakit buah pinggang dan juga jantung. Alhamdulillah, ibu saya tidak sampai ke tahap itu. Tetapi, arwah pakcik saya ada ke-empat penyakit itu. Dan mereka yang alami penyakit-penyakit ini pada mulanya memang tiada masalah, tetapi lama-kelaman ia boleh berubah menjadi teruk akibat sudah imun dengan ubatan hospital dan pesakit mula malas untuk berpantang.
Ada juga mendapat kesan seperti strok sehingga menyukarkan aktiviti seharian.
Saya mengenali Shaklee sejak setahun setengah yang lalu. Dari situ saya tahu Shaklee mempunyai penawar kepada penyakit kencing manis, kanser, jantung, strok, SLE dan juga penyakit-penyakit kritikal yang lain. Vivix, sejenis minuman berasaskan campuran botani mampu membantu merawat masalah masalah kritikal yang saya sebutkan di atas. Minuman ini merawat masalah dari peringkat sel lagi. Maknanya Vivix membantu menyingkirkan sel-sel penyebab penyakit-penyakit kritikal dan menggantikan semula dengan sel-sel yang baru. 
Ketika ibu saya menderita sakit kencing manis, saya masih belum tahu apa itu Shaklee. Saya tidak berpeluang untuk bantu ibu saya dengan ikhtiar menggunakan Vivix. Dan kini, anda berpeluang untuk berkenalan dengan penawar mujarab kepada penyakit-peyakit kritikal yang mungkin anda atau ibu bapa anda alami. Gunakan peluang yang ada untuk bantu orang yang anda sayang. Saya tidak berpeluang suatu ketika dulu, jadi saya tidak mahu anda ulangi apa yang terjadi pada diri saya. Dan kini saya cuba bantu anda selamatkan orang yang anda sayang dengan mengenalkan anda kepada Vivix.

Testimoni Pengguna Vivix Sebagai Penawar Mujarab Sakit Kencing Manis/Diabetis

 Ini hanya sebahagian testimoni pesakit kencing manis
  • Bacaan kencing manis turun dengan mendadak
  • Masalah saraf akibat komplikasi kencing manis makin pulih
  • Kaki yang dulunya hitam akibat luka semakin bersih dan cantik
  • Gatal-gatal akibat kencing manis tiada (antara simptom kencing manis ialah kegatalan yang teruk)
  • Pesakit tidak lagi tertekan akibat komplikasi seperti kerosakan saraf pada wajah

Sekiranya anda mahu mencuba minuman Vivix ini sebagai penawar mujarab kencing manis, anda boleh terus membuat belian secara DEBIT atau CREDIT di WEBSITE SHAKLEE

Atau jika anda mahu membuat belian secara terus kepada saya, anda boleh hubungi saya dengan aman-mana cara seperti di bawah.
emel : poshykidz@gmail.com 
sms/whatsapp : 0146692610 
ID Shaklee: 894220 
COD Vitamin Shaklee : Nilai, Seremban, Sepang, Damansara, Mont Kiara  (sila beritahu lokasi anda kerana ejen saya berada di seluruh Malaysia)

1 comment for “Vivix Shaklee Sebagai Penawar Mujarab Kencing Manis

  1. May 15, 2017 at 5:14 pm

    Kencing manis nih, kalau lambat bertindak, habis merana orang tersayang
    Ainul recently posted…Bahaya ROKOK !!! Share Kepada Insan Tersayang SekarangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge