Hubungan Jarak Jauh Suami Isteri Jejas Kesuburan

Hubungan Jarak Jauh Suami Isteri Jejas Kesuburan

Assalamualaikum wbt…Salam Sejahtera..

Ketika bekerja sebelum ini, ramai kawan saya yang mempunyai status perhubungan jarak jauh (PJJ) antara pasangan mereka. Kebanyakan dari mereka juga lewat hamil sehinggalah mendapat kelulusan untuk berpindah. Orang biasa memberi komen ‘oo..padanlah lambat dapat anak. Rupanya PJJ’. Justeru, apakah kaitan PJJ dengan masalah kesuburan suami isteri? Bagaimana ianya boleh menjejaskan kesuburan?

Ramai mengadu susah nak hamil bila PJJ dengan pasangan. Yela kan....selalu jugak waktu jumpa tak kena timing. Kadang2 tersasar dua, tiga hari je...sayangnya lahai...  Kalau yang jenis period stabil ok lagi, bolehlah jugak ejas timing jumpa kan... Tapi kalau period jap ada..jap hilang..camno?  Ok....jom baca jalan penyelesaian untuk anda yang berada dalam situasi begini  http://www.diarimama.com/2014/10/hubungan-jarak-jauh-suami-isteri-jejas-kesuburan/

Sebenarnya, kebanyakan dari mereka ini tiada masalah kesuburan pun. Cuma masa bersama agak kurang jika dibandingkan dengan pasangan yang tinggal serumah. Saya pernah bincangkan pasangan yang normal dan tinggal serumah mempunyai 12 kali kemungkinan untuk hamil dalam setahun. Ini kerana wanita didatangi haid sebulan sekali. In shaa Allah peluang untuk hamil tinggi sekiranya pasangan ini bersama ketika waktu subur.

Berlainan pula dengan pasangan PJJ. Ada ketika mereka berjumpa tidak kena pada waktu subur. Ada ketika berjumpa ketika didatangi haid. Peluang untuk hamil menjadi semakin rendah apabila masalah kitaran haid yang tunggang langgang. Ada juga yang didatangi haid dua tiga bulan sekali. Oleh itu, mereka mengalami kesukaran untuk menentukan waktu tepat untuk berjumpa suami.

Tiada jalan penyelesaian yang boleh membantu melainkan buat permohonan pertukaran dan jika tidak diluluskan, anda perlu memastikan tarikh anda berjumpa pasangan mestilah ketika waktu subur. Mungkin lebih mudah sekiranya anda berjumpa suami setiap hujung minggu kan? Itu pun jika kos ulang alik tidak membebankan anda.

Tetapi, jika anda mempunyai kitaran haid yang tidak stabil dan permohonan pertukaran nampak seperti sangat sukar untuk mendapat kelulusan, anda perlu cepat bertindak. Bagaimana caranya?

  • Berhenti kerja atau pilih pekerjaan lain yang berdekatan dengan pasangan anda. Namun ianya bukan sesuatu yang mudah memandangkan demand terhadap pekerjaan sangat tinggi. Zaman sekarang bukanlah mudah untuk mencari pekerjaan yang serasi dengan kita. Atau sekiranya anda nekad untuk berada di samping suami, mungkin sudah tiba masanya anda menceburi bidang bisnes online. Jangan sangka bisnes online tidak boleh buat duit. Baca kisah seorang surirumah tetapi mempunyai pendapatan setaraf CEO.
  • Jika anda berkeras tidak mahu menukar pekerjaan dan dalam masa yang sama haid anda tidak teratur, saya sarankan anda mengambil GLA Complex. Merupakan vitamin terbaik untuk membetulkan semula peredaran hormon yang bertujuan menstabilkan haid anda. Ramai pengguna berpuas hati dengan kesan GLA Complex yang terbukti membantu wanita untuk datang haid setiap bulan. Saya yakin sekiranya haid anda sudah stabil, adalah lebih mudah untuk anda aturkan perjumpaan bersama pasangan ketika waktu subur.

gla complex bantu cepat hamil

Jika diberi pilihan, solusi kedua merupakan solusi yang mudah untuk anda bagi meningkatkan peluang kehamilan anda. Saya yakin sekiranya anda punya jadual yang tersusun untuk bertemu pasangan anda, maka lebih mudah untuk anda menjemput rezeki kehamilan.

Anda boleh play video isteri di bawah yang sangat pening kepala apabila haidnya tidak stabil. Semua benda yang dibuat semua jadi tidak kena.

Jangan bertangguh dan menunggu lebih lama dengan ketiadaan zuriat. Kadang-kadang kita tidak terjangkau apakah pemikiran kaum suami walaupun mereka kata ‘tidak kisah’. Lebih-lebih lagi apabila kita yang menjadi punca lambat hamil. Lagipun, kesuburan wanita makin lama makin menyusut. Ikhtiar dengan lebih cepat untuk peluang kehamilan yang lebih tinggi.

Jangan ragu-ragu kerana setiap belian dari saya akan diberikan bimbingan yang padu untuk anda mendapat cahayamata. Jika anda berminat, anda boleh terus hubungi saya di 0146692610 atau jika anda berada berdekatan dengan saya, saya akan hantarkan terus  GLA Complex kepada anda.

Anda juga mungkin berminat untuk membaca:

5 Tips Cepat Hamil

Masalah Kesuburan Wanita

Masalah Kesuburan Lelaki

Testimoni Set Kesuburan Shaklee

CARA JADI AHLI SHAKLEE

emel : poshykidz@gmail.com 
sms/whatsapp : 0146692610 
ID Shaklee: 894220 

*************************************************************************************************************************

Saya merupakan seorang ibu yang bekerja dari rumah. Dahulunya berjawatan sebagai jurutera di salah sebuah syarikat besar Malaysia, tetapi mengambil keputusan untuk meletak jawatan kerana melihat potensi yang sangat besar dalam bisnes Shaklee. Alhamdulillah, empayar yang saya latih semakin lama semakin berkembang.

Jika anda ibu bekerjaya yang menyimpan niat untuk menjaga sendiri anak-anak di rumah, atau pun anda ingin membantu meringankan beban kewangan suami anda, Shaklee merupakan medium terbaik untuk anda anda menyulam impian anda. Bersama saya, in shaa Allah anda mampu menjana pendapatan dengan hebat, setaraa dengan leader-leader yang berada di bawah kepimpinan saya.

Sertai dan hubungi saya dengan segera.

Ketahui bagaimana untuk berdaftar sebagai ahli Shaklee dan kelebihan menjadi ahli Shaklee

16 comments for “Hubungan Jarak Jauh Suami Isteri Jejas Kesuburan

  1. October 27, 2014 at 10:19 pm

    vitamin shaklee bagus untuk kesihatan suami dan isteri juga…zuriat ni juga ada rezeki..jadi kenalah berusaha dan jangan berputus asa…kaka ipar saya kahwin 5 tahun baru dapat anak..selepas itu terus lekat sorang lagi..sekarang sudah ada 2 orang anak
    blogger lelaki recently posted…Vitamin Shaklee Bagus Untuk KesihatanMy Profile

  2. October 27, 2014 at 11:14 pm

    in-sha Allah..

    kita berusaha seadanya.

    kalau ada rezeki, in-sha Allah.

    Kalau tak ada, usaha kasi lipat ligat lagi. hehe
    titan recently posted…7 Small Giant Blogger yang gua KAGUMI.My Profile

  3. October 27, 2014 at 11:35 pm

    salah seorang keluarga saya pun hadapi PJJ nie..sejak sebelum kawin lagi..tapi dengan shaklee, alhamdulillah ada rezeki untuk dapat anak cepat walaupun selepas kawin masih PJJ..

    Periska status kesihatan melalui sisa buangan
    Atie Ika recently posted…Awas!!!! Perhatikan Najis AndaMy Profile

  4. hanisah
    October 28, 2014 at 12:01 am

    Usaha, doa dan tawakal utk mendapatkan zuriat.. jangan doa sahaja..tanpa usaha..Gla membantu kesuburan wanita

    asid amino perlu dalam esp

  5. October 28, 2014 at 12:18 am

    haha satu ofis saya pun ada yang hubungan jarak jauh
    satu dekat selatan satu dekat ibu negara

  6. October 28, 2014 at 2:05 am

    sekarang ni mcm fenomena je hubungan PJJ, mungkin kerana faktor wanita juga kini ramai bekerjaya jadi perlu kekal di tempat kerja masing2 sementara menunggu pindah bersama suami
    Kamalia Lee recently posted…Resepi Sihat: Telur Kukus (Chinese Steamed Egg)My Profile

  7. October 28, 2014 at 11:35 am

    PJJ tu menyebabkan pasangan jarang dapat bersama dan kebarangkalian untuk bersama semasa subur juga rendah berbanding pasangan yang memang tinggal bersama setiap hari. PJJ mungkin menyebabkan pasangan hanya berjumpa seminggu sekali atau sebulan sekali atau lebih dari itu
    phat recently posted…2000 Tiket Final Piala Malaysia 2014 Percuma Untuk Warga JohorMy Profile

  8. October 28, 2014 at 12:07 pm

    ramai dah yang berjaya hamil dengan GLA COMPLEX ni. tu sebagai salah satu usaha juga..mmg timing kene betul. kawan sy pun lekat bila duk dkt ngn suami, seblm ni PJJ.
    nurul recently posted…Bahaya jangkitan keputihan kepada suami | Atasi masalah keputihan dengan segeraMy Profile

  9. October 28, 2014 at 12:11 pm

    Saya adalah antara pasangan PJJ, jumpa pun sebulan sekali je, pastu tempohnya pulak kadang-kadang tak sampai seminggu pun, bertabahlah. Tapi rezeki agak murah sebab dah dikurniakan anak buat peneman.
    Salju Sakinah recently posted…BAGAIMANA UNTUK MENGHIDANGKAN SAYUR KEPADA ANAK-ANAKMy Profile

  10. October 28, 2014 at 2:35 pm

    InsyaAllah dgn adanya usaha yg betul, berhasil nanti.
    Denaihati recently posted…Anwar Ibrahim bukan Nelson MendelaMy Profile

  11. October 28, 2014 at 3:22 pm

    memang ada kemungkinan halangan jua tu sebab ada kawan mak jemah pun sukar dapat anak lagi bukan sebab tak subur tapi selang 4 minggu baru dapat jumpa suami..

  12. October 28, 2014 at 4:28 pm

    Susah jugak kalau nak hubungan jarak jauh,banyak godaán dia.
    Abdur recently posted…Google SLL Statement (Pernyataán Google Mengenai SSL)My Profile

  13. Zul
    October 30, 2014 at 6:45 pm

    PJJ ni memang mencabar smua pasangan…nak2 kalau yang balik sbulan sekali pergi offshore..adoi merana jiwa raga masing2..
    Zul recently posted…Berenang dengan Ninja TurtleMy Profile

  14. October 31, 2014 at 2:34 am

    penting tahu waktu subur bagi pasangan PJJ ni yer
    auntiekemai recently posted…5 Kelebihan Menjadi Ahli ShakleeMy Profile

  15. October 31, 2014 at 12:07 pm

    btl ckp auntiekemai..yang penting tahu waktu subur bagi pasangan PJJ ni..tp ada yg tak sambung belajar n PJJ pun susah nak hamil gak..huhu dah bertahun2 kahwin tapi belum dapat anak..mungkin belum rezeki die dan ada msalah lain..wallahualam
    Hajar recently posted…Macam mana boleh terjebak dengan Shaklee??My Profile

  16. November 4, 2014 at 12:01 pm

    Kawan zai walaupun bukan PJJ tapi suaminya kerap outstation. waktu suaminya di rumah dia pulak dtg bendera merah…Harapnya rezeki untuk dia ada.

    Nutriwhite | Langkah Penjagaan Wajah Agar Lebih Berseri
    Zainah recently posted…Cegah Arthritis dengan Omega GuardMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge