Cara Terbaik Atasi Sakit Belikat Supaya Tulang Tak Jem Terus

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..

Anda ibu menyusu? Atau pekerjaan anda sememangnya wajib mengadap komputer sehari suntuk? Ohh..dua aktiviti yang sangat menuntut fokus yang tinggi dan postur badan yang betul. Tapi, berapa ramai yang tidak endahkan postur badan kan? Akhirnya umur lewat 20-an pun sudah mengadu sakit belikat. Seperti saya juga, banyak kerja terbatas akibat masalah ini menyebabkan saya tercari-cari cara terbaik atasi sakit belikat.

Setiap kali menyusu dan mengadap komputer, had satu-satu masa tidak boleh melebihi satu jam. Paling tidak pun, mesti sandarkan bantal lembik di belakang untuk support muscle belakang. Saya tidak tahu bagaimana ingin menggambarkan betapa sakitnya belikat ketika melakukan dua aktiviti ini. Terasa seperti ada tikaman pisau merobek-robek kawasan sakit itu.

cara atasi masalah sakit belikat

Alhamdulillah, selepas saya berhenti kerja sakitnya berkurang. Sebabnya, saya mengadap komputer mengikut waktu dan tempoh masa yang saya boleh kawal. Ketika di pejabat dulu, 8 jam saya terpaksa mengadap komputer secara berterusan. Ya Allah..azabnya rasa. Nasiblah saya bawa juga bantal kecil untuk support belakang saya.

Biasa juga mengurut, tetapi kelegaan hanyalah seketika. Pernah juga ke specialist. Manalah tahu jika ada tulang retak kan? Tetapi kata doktor, tidak mungkin tulang patah atau retak kerana saya bebas melakukan aktiviti lain. Kalau patah, saya tidak boleh bergerak aktif. Bawa kereta pun tidak boleh katanya. Mungkin ianya disebabkan oleh history pernah jatuh, duga doktor pada saya. Entahlah..saya pun tidak ingat saya pernah jatuh. Serasa saya macam tidak pernah ada. Jadi, saya memang betul-betul tidak tahu apakah punca kesakitan saya. Seperti biasa, doktor bekalkan saya dengan pil tahan sakit.

Kerana tidak larat dan tidak mahu bergantung hidup dengan pil tahan sakit, saya kena juga cari solution lain. Takkan selamanya saya kena ambil pil tahan sakit sedangkan saya masih berumur 30an kan? Apabila saya google, rupa-rupanya Shaklee juga mempunyai Set Sendi. Set sendi ni samalah juga macam suplement untuk sakit belikat. Ia berkaitan dengan masalah kepadatan tulang, kekurangan pelincir pada sendi dan masalah muscle. Kemudian saya jumpa pula satu video yang meyakinkan lagi untuk saya cuba Set Sendi Shaklee. Pelik juga sebab kata wanita ini, suaminya makin sayangkan beliau setelah menggunakan set ini. Jeng..jeng..jeng..

Makinlah saya berkobar-kobar untuk mencuba Set Sendi ini. Betul juga kan, apabila kita sakit terutama sakit yang boleh menghalang beberapa aktiviti dilakukan, banyak perkara yang tergendala. Macam saya sebelum ini, lipat kain masalah..even mandikan anak lama-lama atau mengangkat satu jug berisi air pun sakit. Nak buat aktiviti yang lebih berat apatah lagi.

Asyik berbaring apabila kesakitan melanda, kadang-kadang membuatkan  saya rasa hopeless. Suami tengok pun kesian.

Kembali Menjadi Insan Normal

Alhamdulillah sangat, apabila mencuba Set Sendi Shaklee saya rasakan seperti telah diberi peluang kedua untuk kembali normal. Belikat saya beransur pulih. Pada awalnya saya cuba dulu mengangkat barang-barang yang saya ‘pantang’ sebelum ini. Lama-kelamaan saya mula perasan sudah lama saya tidak ‘mengaduh’ sakit.

cara  terbaik atasi sakit belikat

Jika sebelum ini, masa saya banyak terbuang kerana perlu rehatkan belikat saya yang sakit. Memang kena baring apabila belikat terasa tegang tau. Kini dah jarang sangat saya terpaksa baring dan berhenti ketika melakukan apa-apa aktiviti. Syukur sangat dan paling best, jarang dah saya susahkan suami saya yang terpaksa mengurut saya setiap hari.

Itu testimoni saya apabila menggunakan Set Sendi Shaklee. Memang terbaik dan berbaloi sangat. Kat bawah ini pula testimoni pengguna lain yang sangat berpuas hati apabila menggunakan Set Sendi Shaklee.

cara terbaik atasi sakit belikatTestimoni 1

cara atasi sakit belikatTestimoni 2

cara atasi sakit belikatTestimoni 3

cara atasi sakit belikatTestimoni 4

cara atasi sakit belikatTestimoni 5

Ramai sangat sebenarnya yang sudah pun berpuas hati dengan Set Sendi Shaklee. Bayangkan ibu ayah yang telah lama derita pun kembali ceria. Ada yang sudah boleh solat jemaah, dan ada yang steady je bila angkat tong gas. Itu orang tua. Kalau yang muda makinlah mudah untuk berkesan kan? Set ini sudah tentu halal, mendapat pengiktirafan daripada KKM dan sudah tentulah berkesan.

Saya dan mereka semua sudah pun merasa kebaikan dan kehebatan produk Shaklee dalam membantu menaiktaraf kesihatan tanpa drug. Pilihan anda bagaimana pula? Masih bergantung pada pil tahan sakit?

Jika anda sudah serik untuk menjadi hamba pil tahan sakit, hubungi saya dengan segera. Saya akan bantu dan konsult anda suplemen mana yang terbaik buat masalah anda. Saya memang faham sangat kesakitan yang anda hadapi. Oleh itu, jangan segan untuk bercerita pada saya.

**Jangan lupa untuk kongsikan artikel ini kepada rakan-rakan anda sekiranya anda merasakan ia bermanfaat kepada rakan anda yang mempunyai masalah yang sama seperti saya

CARA JADI AHLI SHAKLEE

emel : poshykidz@gmail.com 
sms/whatsapp : 0146692610 
ID Shaklee: 894220 

*************************************************************************************************************************

Saya merupakan seorang ibu yang bekerja dari rumah. Dahulunya berjawatan sebagai jurutera di salah sebuah syarikat besar Malaysia, tetapi mengambil keputusan untuk meletak jawatan kerana melihat potensi yang sangat besar dalam bisnes Shaklee. Alhamdulillah, empayar yang saya latih semakin lama semakin berkembang.

Jika anda ibu bekerjaya yang menyimpan niat untuk menjaga sendiri anak-anak di rumah, atau pun anda ingin membantu meringankan beban kewangan suami anda, Shaklee merupakan medium terbaik untuk anda anda menyulam impian anda. Bersama saya, in shaa Allah anda mampu menjana pendapatan dengan hebat, setaraa dengan leader-leader yang berada di bawah kepimpinan saya.

Sertai dan hubungi saya dengan segera.

Ketahui bagaimana untuk berdaftar sebagai ahli Shaklee dan kelebihan menjadi ahli Shaklee

4 comments for “Cara Terbaik Atasi Sakit Belikat Supaya Tulang Tak Jem Terus

  1. Zainab MR
    December 22, 2014 at 9:36 am

    Saya sndiri pn selama ini kerap sgt kena krem belikat tu..mmg sakit sgt2.nk bergerak pn x blh..lps sy amlkn omeha dan ostemstrik tu.sy bru perasan dh lm x kena krem.alhamdulillah

  2. December 22, 2014 at 8:07 pm

    bagi saya pula setiap hari terpaksa drive jauh..dalam sehari lebih kurang 120 km saya ulang alik pergi kerja..memang terasa skit belakang…
    blogger lelaki recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

  3. December 23, 2014 at 2:20 pm

    rasa hujung tahun asyik duduk dekat ofis mula lah rasa sini sengal sana sengal heh
    onlajer recently posted…Program Affiliate Juga Membantu Pengusaha Bas SekolahMy Profile

  4. June 2, 2017 at 8:09 am

    Saya juga mengalami sakit belikat dan tulang pinggul yang agak lama..2 tahun lebih lamanya..seksa dan derita..tapi alhamdulillah sejak amalkan set sendi ni terutama ostematrix memang jadi..sekarang dah pulih sepenuhnya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge