Tiga Langkah Kurus Dengan Pantas Tanpa Perlu Berlapar Supaya Selim Melim Di Hari Bahagia

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..

Amboi, bila sebut ada cara kurus dengan pantas laju je nak tahu kan? Saya rasa kebanyakan wanita yang agak berisi atau gempal badannya teringin sangat nak kurus. Namun ada juga yang selesa bertubuh besar. Hak masing-masing kan?

Tetapi jika anda bakal naik pelamin tidak lama lagi, pasti anda inginkan susuk badan yang sedap mata memandang kan? Sekurang-kurangnya tidaklah nampak perbezaan ketara antara anda dan suami.

cara kurus dengan pantas

Menyentuh tentang bakal pengantin, saya teringat kisah saya ketika nak naik pelamin. Saya bukanlah gemuk sangat zaman anak dara. Tetapi tetap juga nak lebih kurus dari bentuk badan asal. Rasa saya, tahap keyakinan akan lebih tinggi apabila kita berjaya mendapat berat badan ideal, sesuai dengan ketinggian kita.

Berkat kerajinan bersenam dan amalkan beberapa petua, akhirnya dapatlah berat badan idaman sebelum naik pelamin.

Jadi, jika anda sedang dalam perancangan untuk mendirikan rumah tangga, saya sarankan anda mulakan program pelansingan dari sekarang. Jangan tunggu saat akhir di mana akan ada banyak lagi hal yang perlu anda uruskan. Ketika itu, mulalah semuanya ingin segera. Silap haribulan, hari-hari mengadap makanan segera kerana ketandusan masa untuk uruskan majlis anda. Dah elok badan cantik akhirnya jadi gedempol dek penangan makanan segera.

Kan dah rugi..

Jadi, apakah cara untuk anda kurus dalam masa yang pantas? Cuma ada tiga langkah yang perlu anda amalkan supaya anda kelihatan seperti puteri raja di hari persandingan anda.

#1. Rajinkan Membuat Aktiviti Out Door

Ramai orang malas untuk bersenam. Tetapi apabila ada desakan yang kuat, yang tidak suka pun jadi suka. Macam saya dulu, saya akan main badminton dengan rakan rumah sewa saya. Bukanlah hari-hari. Ada waktu terluang kami akan main badminton dan kadang-kadang berjoging.

Apabila ada geng, perkara yang kurang kita gemar akan menjadi lebih seronok.

Ok..anda terlalu malas untuk bersenam? Tengok kasut sukan pun rasa nak muntah? Jika begitu, cuba tips ini.

cara kurus dengan pantas

Setiap kali hujung minggu, anda ajak rakan-rakan anda untuk survey barang kahwin di mall. Lagi luas mall tersebut, lagi bagus. Bolehlah anda excercise kaki anda supaya pembakaran kalori boleh berlaku.

Dan yang kedua, rajinkan diri anda untuk mengemas rumah anda. Pastikan anda menyapu, mengemop, membasuh tandas, menyapu sawang dan mengelap tingkap rumah anda. Lakukannya bersama rakan atau adik beradik supaya aktiviti anda tidak membosankan.

#2. Jaga Makan

Sesudah anda ukur jalan di mall atau bergotong royong mengemas rumah, jangan pula anda makan berpinggan-pinggan nasi. Anda perlu kenalpasti makanan yang sesuai untuk orang yang ingin kuruskan badan.

Ada tips yang saya jumpa, anda perlu elakkan makanan berwarna putih jika anda ingin berdiet. Sebagai contoh roti putih, nasi, makanan yang berasaskan tepung dan sebagainya. Sebaliknya gantikanlah dengan roti whole meal, beras perang dan makanan yang rendah kalori dan lemak.

Elakkan juga makanan berminyak dan makanan bersantan. Paling penting biasakan memasak di rumah supaya anda boleh tentukan jumlah garam dan gula yang masuk ke dalam masakan anda.

#3. Amalkan Program Diet Shaklee

Yang inilah paling saya gemarkan tentang program diet Shaklee. Dengan Set Diet Shaklee, anda tidak perlu berlapar untuk kurus. Malah, anda masih boleh jamah makanan kegemaran anda dengan syarat anda ikut dua tips di atas.

cara kurus dengan pantas

Set Diet Shaklee berfungsi dengan cara bakar, buang dan bina. Satu set mengandungi tiga suplemen asas iaitu Cinch Shake, Lecithin dan Herblax. Fungsi tiga suplemen adalah seperti di bawah:

Lecithin : Membakar lemak degil anda terutama di bahagian perut, peha dan lengan

Herblax : Membuang lemak-lemak yang telah dibakar oleh lecithin. Rugilah jika kita dah bakar, tetapi lemak masih ada dalam badan. Agak mengambil masa untuk dibuang tanpa pertolongan ejen detox. Oleh itu, herblax sangat membantu untuk menyingkirkan lemak-lemak yang telah dibakar dengan cepat.

Cinch Shake : Jika anda pernah berdiet sebelum ini, anda perasan tak bahagian tertentu badan anda jadi menggeleber selepas anda berjaya kuruskan badan. Sebagai contoh kawasan bawah lengan.

Itulah masalahnya apabila anda crash diet tanpa bantuan senaman dan suplemen yang tepat. Bahagian yang menggeleber tu nampak buruk sangat kan? Walaupun masih muda, bahagian yang menggeleber ini menampakkan anda seolah-olah sudah tua.

Di sinilah fungsinya cinch shake. Cinch shake akan membuatkan badan anda menjadi lebih fit dan ada shape yang cantik selepas anda dapatkan berat badan idaman. Ia membina otot-otot di beberapa kawasan yang diperlukan agar kawasan yang mengalami penurunan berat badan tidak menggeleber. Selain itu ia juga membantu meningkatkan kadar metabolisma yang membantu mempercepatkan proses pembakaran lemak.

Mana tak best Set Diet Shaklee ni kan? Tambah best bila bulan ni Set Diet Sahklee ada promosi hebat dari Shaklee. Semua syarikat lain kasi up harga sempena GST kan? Terbalik pula dengan Shaklee; makin rendah junam-junam pula harganya.

# Testimoni Set Diet Shaklee

Sebagai bukti keberkesanan Set Diet Shaklee, jom saya belanja beberapa testimoni yang sudah pun berjaya mendapat hasil yang diingini. Punyalah mereka yakin dengan Set Diet Shaklee, siap ada pula yang jadi ahli dan sebarkan kebaikan dan keberkesanan Set Diet Shaklee.

cara kurus dengan cepat

cara kurus dengan cepat

cara kurus dengan cepat

cara kurus dengan cepat

cara kurus dengan cepat

Jika anda sudah lama mencari suplemen yang selamat dan boleh melangsingkan anda tanpa berhabis duit beribu riban, Set Diet Shaklee adalah jawapannya. Jangan bertangguh kerana bulan ni Shaklee berikan harga yang mampu milik sangat kepada anda. Tiada cas GST, malah harganya lebih rendah pada bulan ini.

Jika anda berada di sekitar saya, saya akan hantarkan terus set ini kepada anda. Jika anda berada berjauhan dari saya, in shaa Allah perkhidmatan kurier yang saya gunakan adalah yang paling pantas. Hubungi sahaja saya di 0146692610 untuk respon yang super pantas. Saya yakin anda akan kelihatan cantik dan selim melim pada hari bahagia anda; in shaa Allah.

CARA JADI AHLI SHAKLEE

emel : poshykidz@gmail.com 
sms/whatsapp : 0146692610 
ID Shaklee: 894220 

*************************************************************************************************************************

Saya merupakan seorang ibu yang bekerja dari rumah. Dahulunya berjawatan sebagai jurutera di salah sebuah syarikat besar Malaysia, tetapi mengambil keputusan untuk meletak jawatan kerana melihat potensi yang sangat besar dalam bisnes Shaklee. Alhamdulillah, empayar yang saya latih semakin lama semakin berkembang.

Jika anda ibu bekerjaya yang menyimpan niat untuk menjaga sendiri anak-anak di rumah, atau pun anda ingin membantu meringankan beban kewangan suami anda, Shaklee merupakan medium terbaik untuk anda anda menyulam impian anda. Bersama saya, in shaa Allah anda mampu menjana pendapatan dengan hebat, setaraa dengan leader-leader yang berada di bawah kepimpinan saya.

Sertai dan hubungi saya dengan segera.

Ketahui bagaimana untuk berdaftar sebagai ahli Shaklee dan kelebihan menjadi ahli Shaklee

1 comment for “Tiga Langkah Kurus Dengan Pantas Tanpa Perlu Berlapar Supaya Selim Melim Di Hari Bahagia

  1. Zul
    April 7, 2015 at 7:56 am

    Kena jaga selalu berat badan ni..jgn time masa nak naik pelamin je..tp kebanyakan dah kawin makin berisi..bahagia katanya :)
    Zul recently posted…Kedai Sport Rim MurahMy Profile

Leave a Reply to Zul Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge