Bengkak Tonsil Boleh Bawa Maut. Usah Ambil Remeh!

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..

Anda biasa tak demam dan dalam masa yang sama tekak rasa pedih sangat? Bila jumpa doktor, doktor kata tonsil bengkak. Kesakitan daripada tonsil yang bengkak itulah sehingga menyebabkan anda demam dan rasa lemah badan.

Jika tonsil bengkak dan merah pada kadar yang normal, ianya tidaklah menyebabkan tonsil anda perlu dibedah. Kebiasaannya doktor akan berikan antibiotik untuk menyembuhkan tonsil yang bengkak dan merah tersebut. Dalam tempoh beberapa hari, in shaa Allah demam akan kebah dan disusuli pula bengkak tonsil mula menyurut.

 

ubat terbaik untuk hilangkan bengkak tonsil 2takut kan apabila tonsil mula bernanah?

Tetapi lain pula keadaannya jika sudah makan ubat pun masih lagi tak baik dan disusuli seperti gejala keluar tompok putih atau kuning pada tonsil, makin sukar untuk menelan dan badan makin lemah, mungkin anda perlu jumpa dengan doktor untuk kali kedua.

Bengkak tonsil boleh terjadi kerana dua sebab. Serangan bakteria ataupun virus. Jika ianya disebabkan virus, in shaa Allah ia akan pulih dengan sendiri. Namun jika ia disebabkan bakteria, ia boleh menyebabkan maut sekiranya tiada langkah awal diambil.

Bakteria boleh mengganggu pernafasan dan menyerang organ lain seperti jantung dan buah pinggang. Anda boleh baca maklumat lanjut di artikel utusan

Sekiranya keadaan tonsil anda dalam keadaan serius dan bakteria semakin merebak, mungkin doktor akan sarankan tonsil anda dibedah dan dibuang untuk mengelakkan jangkitan kuman pada kawasan lain pula.

Sebenarnya salah seorang anak saudara saya juga dibuang tonsilnya akibat daripada jangkitan kuman beberapa tahun yang lepas. Anak saudara saya masih kanak-kanak ketika tonsilnya dibuang. Doktor sarankan pembedahan dilakukan kerana sering sangat tonsilnya dijangkiti kuman dan menyebabkan anak saudara saya ini sering saja sakit.

Elak Tonsil Dibuang Dengan Rawatan Alternatif

Tanyalah sesiapa sahaja di dunia ini, sudah tentu pembedahan merupakan rawatan yang paling ingin dielakkan. Saya juga takut sekiranya ada antara bahagian badan saya kena bedah.Oh..tak dapat saya bayangkan.

Apatah lagi jika si anak kecil yang perlu dibedah. Dicucuk sana sini memang membuatkan hati si ibu gundah dan sedih. Dan pastinya kita ingin elak sejauh mungkin pengalaman sebegini dalam hidup kita kan? Nak menjaga kesan bedah pun bukannya mudah. Silap-silap ada pula masalah lain yang timbul.

Jangan risau sebab saya ada cara untuk elak tonsil anda berlarutan bengkak sehingga terpaksa dibedah dan dibuang. Anda tengok dulu pengalaman pelanggan kami yang sudah mencuba rawatan ini sebagai alternatif untuk kecutkan tonsil yang sedang membengkak.

Ada yang sudah enam tahun menderita bengkak tonsil akhirnya sembuh dengan Nutrifeon.

rawatan terbaik untuk bengkak tonsil 5testimoni 1

rawatan terbaik untuk bengkak tonsil testimoni 2

rawatan terbaik untuk bengkak tonsil 2testimoni 3

rawatan terbaik untuk bengkak tonsil 5testimoni 4

rawatan terbaik bengkak tonsiltestimoni 5

Sebenarnya Nutriferon bertindak sebagai immune booster untuk melawan serangan bakteria atau virus yang mula menyerang badan kita. Tindakan cepat sememangnya membantu sangat-sangat supaya bengkak tonsil tidak melarat.

Sebab itulah nutriferon dijadikan suplemen wajib di rumah saya. Nampak saja anak-anak atau diri sendiri tidak sedap badan dan nak demam, cepat-cepat ambil nutriferon supaya virus tidak merebak dengan lebih jauh. Dan sepanjang pengalaman saya sebagai pengguna, saya berani jamin nutriferon ni sangat membantu dalam usaha mengelakkan anak-anak dan juga orang dewasa dari jangkitan kuman dan virus.

Kesannya sungguh cepat sekali. Pastinya anda puas hati!

Dapatkan Segera Untuk Elak Tonsil Dibedah

Jika anda mahu mencuba nutriferon sebagai salah satu usaha untuk mengelak dari tonsil makin bengkak dan terpaksa dibuang, cepat-cepat hubungi saya di 0146692610 untuk memesan nutriferon anda. Pek nutriferon ini mengandungi 30 sachet dengan harga RM181 sekotak.

Anda tidak perlu memakan nutriferon hari-hari. Memadai ambil apabila terkena jangkitan. Jadi sekotak ini memang tahan lama.

Anda pun mesti pernah dengar kesihatan mahal nilainya kan? Jangan sampai kena bedah baru nak cari alternatif. Bukan apa, risau dah terlambat. Kena bedah lagi mahal kosnya dan sangat remeh jagaannya.

Jadi, usah bertangguh dan cepat-cepat hubungi saya ya.

======

Saya Maria Awi (id:894220) adalah pengedar sah Shaklee anda.

Jika anda mempunyai sebarang permasalahan boleh hubungi saya di

whatsapp shj: 0146692610 atau emel: poshykidz@gmail.com

ID Shaklee: 894220 (anda boleh ke cawangan Shaklee dan menggunakan ID saya)
COD Vitamin Shaklee : Nilai, Seremban, Sepang, Damansara, Mont Kiara

1 comment for “Bengkak Tonsil Boleh Bawa Maut. Usah Ambil Remeh!

  1. May 28, 2018 at 7:00 am

    Seram ya bila dibedah ni…minta dijauhkanlah.. ada ikhtiar lain kita cuba dulu mudahan menjadi insyaAllah :)
    Jaja | Youth Skincare recently posted…Trik Untuk Kurus | Berjaya Kurus dengan GembiraMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge