Tiub Fallopio Tersumbat? Jangan Risau, Anda Masih Boleh Hamil.

Assalamualaikum wbt…Salam Sejahtera…

Sebagai wanita yang sudah pun mendirikan rumahtangga, rasa tidak lengkap jika tidak dikurniakan zuriat dari rahim sendiri. Tetapi bukan semua lalui jalan yang mudah untuk hamil.

Ada yang bunting pelamin, Alhamdulillah. Ada yang terpaksa menunggu bertahun-tahun walaupun tiada sebarang masalah kesuburan. Terbaru, wanita berusia 40-an akhirnya mendapat zuriat pertama setelah menunggu berpuluh tahun. Semuanya berlaku dengan kehendak Allah.

rawatan terbaik untuk tiub tersumbat

Bagaimana pula jika anda masih belum hamil kerana masalah-masalah tertentu. Contohnya masalah telur tidak matang. Atau pun kerana sebab lain yang antaranya tiub fallopio tersumbat sehingga menyukarkan sperma untuk merentasi dan bersenyawa dengan sel telur wanita.

Mesti sedih kan? Mesti rasa kita pula yang jadi punca tidak mampu ada zuriat.

Jangan fikir begitu wahai si isteri. Yang penting ada keinginan untuk berusaha. Walau apa pun masalah yang dihadapi, In shaa ALlah pasti ada jalan keluar.

Tiub Fallopio Tersumbat

Umum mengetahui wanita mempunyai dua tiub fallopio. Kiri dan juga kanan. JIka keduanya berfungsi dengan baik, bermakna peluang untuk anda hamil 100% (jika suami isteri tiada masalah lain). Jika salah satu rosak, tersumbat atau terpaksa dibuang, peluang kehamilan anda akan drop kepada 50% peluang.

Banyak juga tu kan? Jadi sudah semestinya kita inginkan kedua-duanya berfungsi dengan baik.

Bagaimana Tiub Fallopio Boleh Tersumbat?

Tiub fallopio boleh tersumbat dalam dua keadaan, samada secara separuh atau secara total. Jika anda mengalami tiub separuh tersumbat, anda mungkin akan berdepan dengan kehamilan luar rahim.

Apa yang bahaya mengenai kehamilan luar rahim ialah persenyawaan akan berlaku di tiub dan embrio akan membesar di kawasan yang tidak sepatutnya. Apabila tiub tidak lagi mampu untuk menampung janin, kandungan ini akan gugur pada minggu ke tujuh hingga sembilan.

Apa yang membimbangkan kandungan luar rahim akan menyebabkan tiub yang mengandungi janin yang gugur itu terpaksa dibuang sekiranya ia rosak secara sepenuhnya.

Saya ada seorang kenalan yang mengalami tiub tersumbat yang terpaksa dibuang tiubnya akibat daripada kandungan luar rahim. Ia dibuang bagi menyelamatkan nyawa si ibu, supaya tidak mengalami pendarahan heavy dan jangkitan kuman.

rawatan terbaik untuk tiub tersumbat 4.jpg

rawatan terbaik untuk tiub tersumbat 4.jpg

Kebanyakan tiub fallopio boleh tersumbat akibat daripada jangkitan kuman daripada serviks atau rahim. Ia merebak masuk ke dalam pelvis. Apabila penyakit semakin kritikal, anda akan merasa lemah, keputihan yang berbau sangat busuk dan demam.

Rawatan Untuk Wanita Yang Mempunyai Tiub Tersumbat

JIka anda pergi berjumpa doktor, ada beberapa prosedur yang perlu anda ikut. Doktor terlebih dahulu akan scan dan menganalisa keadaan tiub anda.

Sekiranya sumbatan itu tidak teruk, doktor akan melakukan prosedur HSG untuk membersihkan tiub tersebut dan melihat kawasan tiub yang tersumbat. Proses ini memakan masa lebih kurang 30 minit.

Ketika proses ini, spekulum akan diletakkan di dalam faraj dan tiub plastik akan dimasukkan ke dalam bukaan serviks. Ketika proses ini beberapa gambar x-ray akan diambil untuk menilai keabnormalan pada tiub dan rahim.

JIka keputusan x-ray mendapati tiub anda tersumbat, pembedahan micro akan dilakukan. Jika pembedahan micro juga tidak berjaya, doktor akan sarankan anda melakukan IVF yang kosnya mencecah ribuan ringgit.

Saya ada juga terbaca kos untuk sekali appoinmen sahaja mencecah rm200. Mungkin jika pembedahan dilakukan, kosnya akan semakin meninggi.

Rawatan Alternatif Untuk Tiub Fallopio Tersumbat

Bagaimana jika saya cadangkan kepada anda satu alternatif yang tidak menyakitkan dan membebankan anda untuk merawat tiub fallopio yang tersumbat?

Sebenarnya di Shaklee kami ada satu minuman botanik yang mempunyai anti oksida yang sangat tinggi dinamakan Vivix. Vivix mempunyai kemampuan luar biasa untuk membantu merawat penyakit-penyakit kronik termasuk tiub fallopio tersumbat.

rawatan terbaik untuk tiub tersumbat 4.jpg

Ia bertindak dengan mengurangkan parut tisu yang biasanya menjadi punca tiub boleh tersumbat. Tisu inilah yang menyebabkan sperma tidak boleh lalu untuk bersenyawa. Jika parut tisu semakin lama semakin kurang, ia akan memudahkan laluan sperma ke sel telur dan bersenyawa di tempat yang sepatutnya. Jadi potensi kehamilan luar rahim akan berkurang.

Vivix juga mampu merangsang pengeluaran sel telur wanita (ovum) yang sihat dan berkualiti. Ia akan menjadikan proses persenyawaan akan lebih mudah.

Akhir sekali, salah satu fungsi utama vivix ialah cell renewal di mana ia akan membantu memusnahkan sel-sel yang rosak di dalam badan kita, termasuk di kawasan tiub dan menggantikan sel yang sihat dan berkualiti. Oleh itu tiub anda akan lebih sihat, makin berkurang kawasan yang tersumbat dan lebih bersedia untuk hamil.

Ingin Mencuba Vivix Setelah Lama Berusaha?

Saya sangat mencadangkan penggunaan vivix untuk cubaan hamil. Vivix akan membuatkan badan anda lebih bersedia untuk menjalani proses kehamilan.

JIka anda sudah pun membaca kehebatan vivix sebagaimana yang saya terangkan di atas, dan teringin untuk mencuba sebagai salah satu ikhtiar, anda boleh hubungi saya di 0146692610 untuk belian vivix.

Harga sebotol vivix ialah RM475 dan jika anda membeli pek berkembar, harganya cuma RM766. Kelebihan pembelian pek berkembar ialah anda bakal memperolehi keahlian Shaklee yang bernilai RM80 secara percuma dan cash back bernilai RM36.

Jadi kenapa memilih untuk membeli sebotol kan?

cara ceapt hamil untuk wanita endometriosis

Mahal? Saya rasa harganya berbaloi dengan manfaat yang anda bakal perolehi. Satu appoinmen berjumpa doktor pun bernilai RM200. Apatah lagi jika prosedur lain yang terpaksa dibuat. Jadi memang tidak rugi jika anda mencuba Vivix sebagai salah satu ikhtiar.

Anda boleh order melalui saya dengan whatsapp saya di 0146692610 atau jika anda ingin menggunakan kad kredit/kad debit anda boleh order terus di halaman Shaklee di LINK INI. Namun untuk pembelian twin pack anda harus hubungi saya terus kerana saya memerlukan detail peribadi untuk key in di dalam sistem Shaklee untuk proses keahlian percuma.

Jangan bertangguh lagi untuk dapatlan cahaya mata. Kesuburan akan semakin rendah apabila umur sudah semakin lanjut. Bertindak segera supaya anda tidak menyesal di kemudian hari.

In shaa ALlah akan ada rezeki bagi orang yang berusaha. Amin..

======

Saya Maria Awi (id:894220) adalah pengedar sah Shaklee anda.

Jika anda mempunyai sebarang permasalahan boleh hubungi saya di

whatsapp shj: 0146692610 atau emel: poshykidz@gmail.com

ID Shaklee: 894220 (anda boleh ke cawangan Shaklee dan menggunakan ID saya)
COD Vitamin Shaklee : Nilai, Seremban, Sepang, Damansara, Mont Kiara

1 comment for “Tiub Fallopio Tersumbat? Jangan Risau, Anda Masih Boleh Hamil.

  1. April 14, 2016 at 10:31 pm

    nampaknya supplment shaklee ni pun sesuai untuk wanita yang ingin mengandung ye.
    oh pt3 recently posted…Soalan Percubaan PT3 Pendidikan Islam dan JawapanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge