Kurus Dalam Tempoh Kurang Sebulan. Boleh Ke?

Serius boleh! Tapi kena ada ilmu.

Jika diingat kembali, rasanya tak mungkin dapat semula berat ketika kahwin. Kak Yaya kahwin tahun 2006, bermakna sejak 2006 berat kak yaya makin lama makin memberat dan hampir tergelincir ke angka 70kg.

cara kurus dengan mudah

Dalam tempoh selepas bersalin anak pertama, bukan tak cuba diet. Rasanya itulah azam tahun demi tahun yang tak pernah mampu direalisasikan. Akhirnya bila masuk anak ke tiga, Kak Yaya redho la dengan ketentuan Ilahi. Biarlah makin berat pun kata Kak Yaya. Janji Kak Yaya sihat, tak sakit dan bahagia.

Tapi nak bahagia bagaimana kalau berjumpa kenalan baru atau lama, banyak mata duk tertumpu kat perut. Yang kata Kak Yaya pregnant pun ada. Anak- anak pun duk usik mama ada baby lagi. Suami; lagilah suka berseloroh pasal perut dan peha yang melebar daun pisang ni.

Kak yaya jadi rendah diri. Muka kecik, tapi badan macam tong. Ohhh terasa buruk sangat diri ni.

Kebetulan ketika menyusu Adam, ramai kawan fb yang buat eat clean. Masa tu belum lagi dapat hidayah. Sehinggalah kisah ini berlaku.

Turning Point

Kak Yaya nekad 2017 wajib kurus. Alhamdulillah program eat clean memang serasi sangat dengan kak yaya yang pemakan ni. Jika diet lain kena ulang telur sampai muak, eat clean boleh ambil protein lain. Jika diet lain kena elak karbo, eat clean pula wajib karbo. Ianya tak sama langsung dengan prektis kak yaya sebelum ini.

Bulan pertama dah nampak hasil walau coach kak yaya kata eat clean penurunannya slow tetapi konsisten. Alhamdulillah sejak join awal 2017, kini Kak yaya mampu senyum bangga dengam berat sekarang. Lebih 10kg hilang berat Kak yaya.

Program Eat Clean

Sepanjang program ini, kita boleh makan nasi, boleh makan kuih, makan biskut dan sebagainya. Cuma makanan yang berkalori tinggi seperti kek tidak dibolehkan. Jika nak makan kena tunggu weekend.

Resepi mudah eat clean diberi. Begitu juga dengan pantauan intake harian. Memang dipantau supaya tidak tersilap langkah.

cara untuk kurus dengan cepat

Kalori badan dikira & dipastikan agar intake makanan mencukupi. Bahaya tau jika makanan diambil tak cukup kalori. Nanti makin mengembang jadinya.

Bila dipantau dan dibuat secara grouping, barulah seronok dan fun. Maklumlah, buat sorang-sorang ni cepat sangat bendera putih. Kadang-kadang kata nak start diet Isnin, selasa dah start minum teh ais balik. Gitulah kalau tanpa pantauan kan?

Testimoni Peserta Sebelum Ini

 

cara kurus dengan mudah selamat cepattestimoni 1

 

cara kurus dengan mudah selamat cepattestimoni 2

cara kurus dengan mudah selamat cepat

testimoni 3

cara kurus dengan mudah selamat cepat

testimoni 4

 

cara kurus dengan mudah selamat cepat

testimoni 5

cara kurus dengan mudah selamat cepat

 testimoni 6

Jadi Kak Yaya nak ajak korang semua join group Eat Clean under kak yaya. Kita nak mula tak lama lagi dah.

Yuran tak mahal pun. Anda isi form di bawah dulu. Nanti Kak yaya pm sorang-sorang ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge