GEDUNG ILMU

Kebaikan Vitalea Shaklee, Multivitamin No 1 Dunia

vitalea-mag

Assalamualaikum wbt.. Salam Sejahtera.. Masih lagi mood cuti Chinese New Year, hari ni akak nak kongsikan Kebaikan Vitalea Shaklee. Almaklumlah, bersempena bulan promosi yang dianjurkan oleh Shaklee. Vitalea adalah sejenis multivitamin  berfungsi sebagai pelengkap nutrien harian kita. Ia adalah produk…

Set Resdung Shaklee Hilangkan Resdung Kronik

sneezing

Assalamualaikum wbt.. Salam Sejahtera.. Dah dua hari mood cuti-cuti dari kerja. Seronok rasanya melayan kerenah anak-anak di rumah. Tapi Isnin depan kena kembali bertugas. Habiskan saki-baki kerja sebelum benar-benar menjadi WAHM Hari ni akak nak kongsikan berkenaan Set Resdung Shaklee.…

Bahaya Diet Segera atau Diet YO YO

yo-yo-dieting-not-all-bad

Assalamualaikum wbt.. Salam Sejahtera… Bersempena promosi Alfalfa super grand bulan ni, akak nak kongsi sedikit info mengenai diet segera. Ada jugak yang memanggilnya sebagai diet yoyo. Diet segera ni ialah amalan diet secara drastik atau pengambilan ubat kurus yang terlarang.…

Penting : Cara Kira Waktu Subur Anda

pregnancy-menstrual-cycle

Assalamualaikum & Salam Jumaat.. Salam sejahtera.. Dalam post yang lepas, akak ada ceritakan kemungkinan-kemungkinan wanita yang menghidap PCOS juga mampu hamil. Sebagai short recap, wanita yang mempunyai masalah PCOS kebiasaannya menghasilkan telur-tellur yang tidak matang. Apabila tidak matang, folikel tidak…

Bahaya Ubatan Tanpa Kelulusan KKM

Assalamualaikum.. Salam Sejahtera… Petang-petang begini rasa nak update blog pulak. Akisahnya hari ahad lepas akak ke Pasar Tani nak beli barang dapur yang dah makin menyurut. Dah siap membeli, on the way nak pulang tu adalah nampak seorang pakcik tukang…

Tip dan Makanan Yang Meningkatkan Metabolisma

kurus-cinch

Assalamalaikum semua… Hari ni dan hari ke 9 berpuasa. Pejam Celik, Pejam Celik..sekejapan sahaja masa berlalu. Bagaimana persiapan raya anda. Akak dah settlekan sebelum berpuasa..almaklumlah bonus Shaklee agak masyuk sebelum raya hari tu. Daripada bazirkan kat benda lain, lebih baik…

Tips Puasa Wanita Hamil

Assalamualaikum…Salam 1 Ranadhan 1434 untuk semua pengunjung JSJG… Bagaimana sahur anda pagi tadi..Harap semuanya sempat bangun dan bersahur dengan makanan seimbang. Bagi akak cukup sahaja dengan bancuhan ESP & Performance Drink.. kekal bertenaga sepanjang hari di samping dalam cubaan untuk…

Senarai Hospital Rakan Bayi

Newborn

Assalamualaikum… Untuk petang ni akak nak kongsikan senarai Hospital Rakan Bayi agar anda semua boleh memilih yang terbaik untuk anak anda. Pemilihan Hospital Rakan Bayi ni penting kerana hospital-hospital ini menyokong penyusuan badan. Mereka juga mempunyai kaunselor laktasi yang boleh…

Cara-Cara Membawa Pulang Susu Dari Berpantang

mudik

Assalamualaikum… Ha..kali ni betul-betul ekpress punya entry. Akak ada hal sket tapi tanggungjawab untuk update blog haruslah diutamakan. Kali ni akak nak bercerita bagaimana membawa pulang susu perahan dari kampung ke rumah kita sendiri. Ramai yang berpantang di kampung dan…