OSTEMATRIX

Sembelit Ketika Hamil

sembelit

Assalamualaikum wbt… Salam sejahtera.. Wanita hamil dan masalah sembelit adalah perkaitan yang sangat sinonim. Ada yang mengalaminya ketika di awal kehamilan dan ada yang mengalaminya ketika di penghujung kehamilan. Namun ramai yang mengalaminya di akhir kehamilan di mana bayi dalam…

Senggugut Punca Sukar Hamil?

senggugut

Assalamualaikum wbt.. Salam Sejahtera.. Hari ini saya kemukakan satu soalan daripada wanita yang bakal mendirikan rumah tangga tetapi dalam masa yang sama sedang kerisauan akibat masalah senggugut yang dihadapinya. “Assalamualaikum puan. Saya Ika ingin bertanya adakah ubatan yang dapat membantu…

Migrain; Punca Dan Cara Mengatasinya

migrain-lady

Assalamualaikum wbt.. Salam Sejahtera.. Malam tadi baru sampai dari kampung. Kalau dah kat kampung biasalah, seronok, makan, borak pun melebih-lebih..cuma tidur je kurang dek penangan Qistina mengigau waktu malam. Letih mak..hehe.. Pagi tadi bangun dengan kemalasan campur pening kepala bila…

Ostematrix Teman Baik Tulang Anda!

Ostematrix01

Salam semua.. Hari ni saya nak share satu vitamin yang menjadi kegemaran saya. Iaitu OSTEMATRIX! Kenapa ya saya suka ambil Ostematrix Shaklee?     Pertama saya kadang-kadang terlupa nak minum susu akibat kesibukan yang melanda..huhuhuhuhu..Jadi, dengan menelan Ostematrix 4biji sehari penyerapan…

Penyakit senggugut (PMS)

period_pain

Penyakit senggugut (PMS) merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung (child-bearing age) (sekitar 80 peratus) mempunyai sebahagian simptom PMS. Simptom sedemikian biasanya boleh dijangka dan berlaku secara tetap semasa…