TIPS KURUS

MAKAN Jika Nak Kurus!

resepi eat clean mudah

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera.. Saya kalau plan untuk berdiet, mulalah tinggalkan nasi. Ketika zaman belajar dulu, saya hanya makan sup sayur ketika berdiet. Aduhh, rupanya cara saya silap. Bila teringat balik, rasa kejam sungguh pada badan sendiri. Masa nak makan, makan…

Dah Separuh Ramadhan, Badan Masih Gemuk?

cara kurus dengan cepat

Assalamualaikum wbt…Salam Sejahtera.. Sudah masuk separuh Ramadhan kali ini, sistem badan makin serasi dengan jadual makan harian kan? Jika hari pertama atau kedua berpuasa, bila jam 10 pagi perut mula berbunyi. Tapi sekarang, hampir waktu berbuka pun masih lagi cergas.…

Bahaya Diet Segera atau Diet YO YO

yo-yo-dieting-not-all-bad

Assalamualaikum wbt.. Salam Sejahtera… Bersempena promosi Alfalfa super grand bulan ni, akak nak kongsi sedikit info mengenai diet segera. Ada jugak yang memanggilnya sebagai diet yoyo. Diet segera ni ialah amalan diet secara drastik atau pengambilan ubat kurus yang terlarang.…

Testimoni Herblax & Lecithin Shaklee

loose-weight

Assalamualaikum wbt.. Salam Sejahtera.. Selamat berhujung minggu.. Hari Ahad biasanya hari makan besar bagi kebanyakan orang. Hari Ahad, samada memasak di rumah atau makan di luar, menunya mesti hebat-hebat. Sama seperti akak, hari Ahadlah nak merasa makan western, chinese food..Italia..hamboii,…

Tip dan Makanan Yang Meningkatkan Metabolisma

kurus-cinch

Assalamalaikum semua… Hari ni dan hari ke 9 berpuasa. Pejam Celik, Pejam Celik..sekejapan sahaja masa berlalu. Bagaimana persiapan raya anda. Akak dah settlekan sebelum berpuasa..almaklumlah bonus Shaklee agak masyuk sebelum raya hari tu. Daripada bazirkan kat benda lain, lebih baik…